U utorak, 4. lipnja 2024. godine u prostorijama MSTŠ “Travnik” u Travniku održana je završna konferencija NTC sistema učenja.

Naša djelatnica Anita Stojičić je, nakon intenzivne obuke koja je trajala skoro godinu dana, dobila certifikat o završenoj NTC obuci i time stekla zvanje NTC stručni suradnik. Osnivač NTC programa je dr. Ranko Rajović.

Primarna uloga NTC programa je upotreba novih otkrića iz područja neuroznanosti u učionicama i u svakodnevnom životu. Program NTC učenja je sastavljen iz različitih aktivnosti i igara za djecu, koje se temelje na saznanjima o razvoju i radu mozga i koje, kako mnoga istraživanja pokazuju, imaju pozitivan efekt na razvoj mozga u periodu kada je to najvažnije, u periodu najintenzivnijeg rasta i razvoja, od rođenja, pa do približno desete godine starosti. Igra kao unutrašnja motivacija djeteta je ključni faktor aktivnosti NTC programa.
Program se već 9 godina provodi u nekoliko europskih država i akreditiran je od strane Ministarstava obrazovanja u BiH, Hrvatskoj, Srbiji, Českoj, Crnoj Gori, Sloveniji i Makedoniji.