Ponosni smo i sretni što možemo ispričati još jednu lijepu priču iz naše škole. 

Priča počinje upisom jednog malenog dječaka, Marina Lekića, u prvi razred. Već pri prvom susretu uočene su njegove natprosječne sposobnosti i njegovo daljnje školovanje smo pratili sa zanimanjem. Njegova učiteljica, Eva Rajković, dobila je prekrasan zadatak voditi ovog zanimljivog dječaka kroz njegove školske dane, a od samog početka prvog razreda  njegov je školski program individualizirala i prilagođavala njegovom znanju i interesima. Marino je s lakoćom rješavao sve zahtjevnije zadatke i pokazivao sve značajniji napredak, a po okončanju trećeg razreda, postalo je jasno da njegovo znanje i mogućnosti daleko nadmašuju sadržaje razreda kojeg pohađa te se javila pomisao da bi  Marino mogao akcelerirati u viši razred. Učiteljica, koja je smatrala da je za Marinov daljnji napredak i razvoj potrebna i okolina koja će mu pružiti dodatni poticaj,  roditeljima je predložila da razmisle o tome da početkom četvrtog razreda započnu proces akceleracije kojim bi Marino tijekom jedne školske godine završio dva razreda, i četvrti i peti. Nakon pomnih razmatranja i razgovora sa Marinom te preporuke kliničkog psihologa iz Sarajeva njegovi roditelji su se odlučili na taj korak. S osobitim zadovoljstvom možemo reći da je proces pod vodstvom učiteljice Eve Rajković uspješno realiziran tijekom ove 2020./21. godine po prvi u povijesti naše škole na što smo iznimno ponosni. 

U proces akceleracije je osim Marina, njegovih roditelja i učiteljice  bio uključen i tim nastavnika koji su radili s njim a to su: prof. njemačkog jezika Katarina Ramljak, nast. Engleskog jezika Ljubica Smiljanić, prof. Informatike Ines Grabovac te vjeroučiteljica sr. Ivona Sliško. Potporu procesu su pružale i pedagoginja Tanja Znahor te psihologinja Nina Novak. 

Cijeli tim za akceleraciju ima samo riječi pohvale za ovog iznimnog dječaka koji je s lakoćom učio i cijele godine vrijedno i savjesno radio na svojim zadacima te kao takav bio i poticaj i nagrada svojim nastavnicima i odgajateljima, a po riječima njegove učiteljice, Marinovo postignuće ove školske godine joj je predivan poklon za njenu 20. godišnjicu rada u ovoj školi.

Marino se na prekrasan način oprostio od svoje učiteljice i prijatelja u razredu koji su također imali samo lijepe riječi reći o njemu.