U travnju/aprilu su u Gradskoj sportskoj dvorani “Vitez” povodom Dana općine održane Sportske igre mladih, natjecanje za učenike od 1. do 5. razreda naše općine. Na Općinskom natjecanju učenici 2.a David Alilović i Katja Babić osvojili su prva mjesta u atletici dok su učenici 3.a “Školarci” bili najbolji u igrama loptom, Između dvije vatre. Svojim uspjehom na Općinskom natjecanju stekli su pravo sudjelovanja u Velikom finalu koje se od 18. do 20. lipnja održavalo u Sarajevu, a nakon sastavljanja ekipe koja je morala biti 2015. godište našu općinu predstavljali su “Školarci” u sastavu: David Alilović i Lucija Kolak, učenici 2.a te Jakov Đotlo, Ivanela Šarić, Petra Čuturić, Tina Štrbac, Anja Mišković, Marijeta Stanić i Dora Sučić, učenici 3.a. Pratnja 11 učenika sudionika ove dvije discipline bile su njihove mentorice i učiteljice, Eva Rajković i Kristina Katava-Mlakić. S naše općine pravo sudjelovanja stekli su i učenici četvrtih i petih razreda Osnovne škole “Vitez” i njihove mentorice učiteljice Hazima i Refija.

Trodnevno putovanje bila je odlična prilika za druženje s vršnjacima iz cijele Bosne i Hercegovine. Sudionici i mentori bili su smješteni u hotelu Hollywood na Ilidži dok su natjecateljski dio imali u sportskoj dvorani hotela Hills.

Premda su učenici naše općine prvi put sudjelovali na Državnom sportskom natjecanju odlično su se snašli u svim izazovima te dobro iskoristili priliku za druženje, upoznavanje i igru.

U želji za novim uspjesima na općinskim natjecanjima učenika naše škole i prilikama za sudjelovanjem na državnom te međunarodnom natjecanju zahvaljujemo Općini Vitez koja je prepoznala važnost ovoga natjecanja te ostvarila suradnju s organizatorima Sportskih igara mladih. Zahvaljujemo i organizatorima koji su bili uz nas i za nas 24 sata dnevno.

Iskrene čestitke Osnovnoj školi “Novi Travnik” čiji su učenici  trećeg razreda “Lavići” s mentoricom učiteljicom Nikolinom osvojili 1. mjesto i tako osigurali odlazak na Međunarodno natjecanje u Split. Čestitke i učiteljici Tanji Osnovne škole “Novi Travnik” te njezinim “Vatrenim loptama” učenicima petog razreda na osvojenom 2. mjestu.

I za kraj sportski pozdrav Sportskih igara mladih: IGRE SU ZAKON!

 

učiteljice Eva i Kristina