Na poziv ravnatelja NCM “Ivan Pavao II.” iz Sarajeva, prof.dr. Šime Maršića, ravnatelj škole, Vinko Bošnjak u pratnji nekoliko djelatnika škole, posjetili su ovaj Centar. Razgovaralo se o međusobnoj suradnji Centra i OŠ “Bila”, gdje je realizirano nekoliko značajnih projekata, gdje su u centru svih zbivanja bili učenici.
Ovdje ćemo spomenuti samo neke aktivnosti, kao što su sudjelovanje u projektu “Koračajmo zajedno”, Zimski sportski kamp, razne radionice u Centru i našoj školi, financijska potpora u realizaciji projekta “Uređenje školskog dvorišta” kao i niz drugih aktivnosti u kojima su sudjelovali učenici naše škole.
Suradnja između naše škole i Centra, započela je prije desetak godina te možemo s pravom reći da je ova suradnja prerasla u pravo prijateljstvo, što pokazuje i ova današnja naša posjeta Centru, gdje su nam djelatnici i ravnatelj priredili pravo malo iznenađenje. 
Naime, u znak zahvalnosti za suradnju između naših Ustanova, organiziran je svečani ručak na kojem su dodijeljene zahvalnice našoj školi i ravnatelju za suradnju i doprinos u radu s mladima to jest u realizaciji projekata NCM “Ivan Pavao II.”
Ovom prilikom se još jednom zahvaljujemo ravnatelju Centra i njegovim suradnicima na uistinu lijepom gostoprimstvu i na svemu onome što čine ne samo za učenike naše škole, nego i za svu ostalu djecu širom BiH.
 
                                                          Novinarska sekcija OŠ “Bila”