Danas se u Prvoj osnovnoj školi – Jaklić u Bugojnu za učenike trećih razreda održalo županijsko natjecanje iz hrvatskog jezika. Natjecanju je pristupilo sedamnaest od devetnaest osnovnih škola naše županije koje nastavu pohađaju po hrvatskom nastavnom planu i programu.  

Na ovom natjecanju našu školu su predstavljele učenice koje su najviše bodova osvojile na školskom natjecanju, a to su: Petra Čuturić, Angela Lovrinović, Anja Mišković i Ivanela Šarić. Mentor našim učenicima bila je njihova učiteljica koja je učenike pripremala za školsko i županijsko natjecanje, Kristina Katava-Mlakić.

Natjecanje je bilo podijeljeno u tri kruga. U prvom krugu natjecanja učenici su imali 14 pitanja od jezičnih sadržaja, jezičnog izražavanja do pitanja iz književnosti. Naše učenice nakon prvog kruga imale su najveći broj bodova i prvo mjesto dijelile s učenicima OŠ “Vitez”. U drugom dijelu natjecanja učenici su dobili tekst kojeg su morale pročitati i odgovoriti na pitanja vezana uz njega. I u drugom krugu smo imali najveći broj bodova, 38. U treći i posljednji krug natjecanja prošle su četiri prvoplasirane škole drugog dijela natjecanja tako da su s nama ostali učenici OŠ “Nova Bila” s 36 osvojena boda iz drugog kruga, učenici OŠ “Gromiljak” Kiseljak s 35 boda koliko su imali i učenici OŠ “Uskoplje”.

Treći krug bio je i najstresniji. Učenici su izvlačili kartice s pitanjima i u 30 sekundi morali su ponuditi odgovor. Naše učenice pokazale su odlično znanje i u ovom krugu, ali bez pogreške su svoje znanje pokazali učenici OŠ “Nova Bila” i tako zauzeli prvo mjesto. Za drugo i treće mjesto borili smo se s učenicima OŠ “Gromiljak”. 

Nakon današnjeg jako uspješnog dana želimo se zahvaliti školi domaćinu ovoga natjecanja na iznimno dobroj organizaciji, njihovom osoblju koje je bilo na raspolaganju kako učenicima natjecateljima tako i nama mentorima koji smo bili u pratnji. 

Kristina Katava-Mlakić