Poštovane kolegice i kolege,

imam za potrebu obratiti vam se i na ovakav način te vas pozdraviti na početku nove školske godine i zaželjeti vam uspjeh u radu. Ne treba zaboraviti da ste vi glavni nositelji i promicatelji pozitivnih promjena te najzaslužniji da sustav odgoja i obrazovanja uspješno odolijeva svim izazovima. 

Učiti i odgajati djecu i učenike velika je obveza za koju treba puno ljubavi, žrtve i odricanja, stoga je vaš poziv jedan od najodgovornijih, ali i najplemenitiji.

Budući da samo međusobnim uvažavanjem i ustrajnim radom, zalaganjem i povjerenjem možemo unaprijediti odgojno – obrazovni sustav, vjerujem da ćemo i ove školske godine uspješno surađivati spremno prihvaćajući i savladavajući nove izazove. S vama dijelim odgovornost za sve postavljene ciljeve, jer smo u proteklom periodu zajedno pokazali da predanošću ciljevima uspjeh neće izostati.

Iza nas je školska godina koju smo uspješno priveli kraju, unatoč poteškoćama vezanim za COVID-19, a pred nama je godina puna izazova.

Prvi od njih početak je nove školske godine, organizacija rada te stvaranje uvjeta za kvalitetan rad škole.

Zajedno smo razmatrali Upute resornog Ministarstva obrazovanja o početku nastave u školskoj 2021./2022. godini, u kojima se nalaze preporuke za odgojno – obrazovni rad i izvođenje nastave u školama u uvjetima povezanima s epidemijom bolesti COVID-19. Iz tih Uputa moglo se zaključiti da je osnovni cilj, osiguravanje što sigurnih uvjeta izvođenja odgojno – obrazovnog rada.

Trebamo biti svjesni (a to smo prošle godine već prošli) promjena koje ćemo vidjeti u školi te na njih ne gledati kao prepreke već kao izazov.

Primarni cilj svih nas zajedno bila je, a i sada je organizacija nastave u školama licem u lice iz razloga što takav oblik rada u odnosu na druge oblike ima veliku prednost i najprimjereniji je za učenike.

Zato vas još jednom pozivam na poštivanje navedenih mjera u Uputama, štitimo zdravlje učenika, svih zaposlenika u školi, a neizravno i zdravlje svojih obitelji.

Vrlo važno je poštivati navedene mjere, držati se se Uputa vezanih za dolazak, ulazak i izlazak iz škole, kretanje po školi, raspored i organizacija rada u školi i razrednom odjelu, kao i u sanitarnim čvorovima. Uistinu je vrlo važno poštivati Upute i mjere vezane za poštivanje fizičkog kontakta, dezinfekciju ruku, nošenje maski, jer svatko od nas ima važnu ulogu u očuvanju sebe i zajednice zdravima.

Na kraju svima želim poručiti da nas u našim zadaćama, za novu školsku godinu, nadahnjuju pozitivne strane povratka u školu, kao i saznanje da je školsko okružje prirodno okružje, koje je ključno za razvoj djece u kojem se oni osjećaju najbolje.

U tom ozračju svima nama želim poticajno okružje te uspješnu novu školsku godinu!

Za sva pitanja, prijedloge, sugestije, podrške u radu i za sve drugo, kao i dosada stojim vam na raspolaganju.

ŽIVI I ZDRAVI BILI, TE BUDIMO I OSTANIMO ODGOVORNI!

 

Bila, 6.9.2021. godine                             Ravnatelj škole : Vinko Bošnjak