U nedjelju, 14. 2. 2021. godine slavimo blagdan sv. Valentina, Valentinovo i Dan zaljubljenih pa svima onima koji su zaljubljeni, onima koji to još nisu, ali će ubrzo postati, čestitam Valentinovo i Dan zaljubljenih! Također čestitam i imendan onima koji nose ime Valentina, Valentin, Zdravka, Zdravko…

Na taj dan obilježava se i Međunarodni dan knjige. Kako bi se ova lijepa ideja podržala, molim i ujedno pozivam sve učenike i djelatnike naše škole koji su u mogućnosti, da u sljedećem tjednu jednu knjigu ili slikovnicu za djecu daruju školskoj knjižnici.

O detaljima darivanja knjiga razgovarat ćete sa svojim učiteljicama i razrednicima ili nastavnicama hrvatskog jezika. Ovom prilikom pozivamo i sve roditelje da nam se priključe u realizaciji ove vrlo lijepe akcije. Unaprijed vam zahvaljuju budući čitatelji knjiga.

U utorak, 16. 2. 2021. godine, uz poštivanje svih epidemioloških mjera tradicionalno ćemo u našoj školi obilježiti Pokladni utorak i Maškare. Taj dan je radni nenastavni dan, dakle nema redovne nastave, ali su svi učenici od prvog do devetog razreda/odjela obvezni doći u školu s maskama i u prikladnim maškaradnim odjelima ili kostimima.

Svi učenici od prvog do devetog razreda/odjela doći će pred školu do 11.00 sati, te će u povorci jedni iza drugih prošetati kroz naselja u blizini naše škole, Bila i Marosi, naravno ukoliko nam to vremenske prilike dopuste. Nakon šetnje, organizirat će se kraća zabava i program, koju će pripremiti prof. Vanja Džambas, pedagoginja Tanja Znahor i psihologinja Nina Novak, uz pomoć svih učiteljica i razrednika. Zabavni program bit će organiziran u dvorištu naše škole, ispred glavnog ulaza u školu. Završetak obilježavanja Dana maškara predviđen je za 12.30 sati, kada će po učenike doći njihovi  prijevoznici.

Prijevoznici sa svojih polaznih stanica prema školi krenut će u 10.40 sati.

Neka maškare budu u vedrom i veselom ozračju!

Bila, 11.2.2021. godine                    Ravnatelj škole : Vinko Bošnjak