Školske 2013./2014. godine “Muzička/glazbena šarenica” pokrenuta je kao pilot projekt, a u njoj su sudjelovale škole: KŠC “Petar Barbarić” iz Travnika, OŠ “Novi Travnik” iz Novog Travnika i OŠ “fra Marijana Šunjića” iz Stojkovića.
Idejni tvorac Šarenice je Dragana Grubesić-Perić, prof. glazbenog odgoja iz KŠC “Petar Barbarić” iz Travnika.
“Muzičko/glazbena šarenica” provodi se pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja znanosti kulture i športa Kantona Središnja Bosna, a od 2017. godine je uvedena u kalendar natjecanja pomenutog Ministarstva sa sudionicima svih osnovnih škola koje izvode nastavu na hrvatskom jeziku.

Naša škola bila je domaćin prvog susreta edukacijsko-zabavnog kviza “Muzička/glazbena šarenica” koji je održan u petak, 23. veljače 2024. godine.

U ovom susretu svoje znanje pokazali su učenici četiri osnovne škole:
OŠ “Bila”,
OŠ “Nova Bila”,
OŠ “Novi Travnik” i
OŠ “fra Marijana Šunjića” iz Stojkovići

Najbrža i najspretnija ekipa je bila iz OŠ “Novi Travnik” koja je u vrlo izjenačenom nadmetanju pokazala najviše te se plasirala u finalne “Muzičke/glazbene šarenice” 2024. godine koje će se održati u OŠ “Lepenica” gdje će se okupiti pobjednici ostalih regija naše županije.

Čestitke, naravno, idu i našim učenicima i prof. Alojzu Čakariću koji su na ovom natjecanju bili drugi po ukupnom broju bodova.

Novinarska sekcija OŠ “Bila”