U rujnu 2011. godine 37 malenih šestogodišnjaka započelo je svoje školovanje. Naša ste prva generacija učenika devetogodišnjeg obrazovanja. Zajedno smo učili, smijali se i igrali. U tih pet godina bili ste naši učenici za koje smo u svakom trenutku bile odgovorne. Podržavale smo vas, bodrile i motivirale na sve načine, ali smo i kritizirale sve vaše nesmotrene postupke. Uvijek smo iz vas željele izvući najviše. Izrasli ste u ozbiljne i savjesne učenike pa sad znamo da smo u tome i uspjele. Bili ste naš veliki izazov. U godinama vašeg osnovnoškolskog obrazovanja 8 učenika nas je napustilo zbog preseljenja, i njih se rado sjećamo. Zajedno smo prolazili sve divne trenutke, ali bilo je i onih kojih se nerado sjećamo i za koje bismo željeli da se nikad nisu dogodili.
Sada, na kraju osnovnog obrazovanja, ne preostaje nam ništa drugo nego zaželjeti vam uspješno daljnje školovanje. Budite sigurni u svoje snove i usudite se ostvariti ih , no za to nije dovoljno samo planirati.

Vaše učiteljice

Dragi maturanti, opraštate se od ove škole i od svih nas koji ostajemo.
Konačno ste dočekali i ovaj trenutak kojim završava vaše osnovno obrazovanje.
Bili ste djeca puna očekivanja i otvorenog srca, a odlazite kao mladi ljudi puni životne energije.
Ove četiri godine su jednostavno prohujale isprepletene vašim nestašlucima i smijehom.
Naučili ste da u životu nije sve u duginim bojama i da ne ide uvijek prema vlastitom planu, nego se taj plan vrlo često mijenja i korigira.
I sada, kada krećete u vaše novo sutra, ponesite sve ono dobro i humano što smo vam dali, vjerujte u sebe da biste uspjeli u životu i nastojte razumjeti druge jer svatko uči na svoj način.
Dragi učenici, vrata su vam otvorena, spremni ste za sljedeću stepenicu!
Sretno!

Vaše razrednice