U našoj školi u ovoj godini započinje s radom nova sekcija. Mirovna sekcija OŠ „Bila“ djeluje u okviru Franjevačke škole koju je pokrenuo Centar za mirovno obrazovanje Sarajevo. Četiri učenika 9. razreda zajedno sa svojim voditeljicama S. Ivonom Sliško i nastavnicom Emanuelom Totić sudjeluju u radu Franjevačke škole mira.

Za ovu školsku godinu planirano je osam modula u kojima će se obraditi različite teme koje su važne u životu i budućnosti mladih ljudi u našoj zemlji.

Osim učenika OŠ „Bila“ u projektu FŠM sudjeluju još po četiri učenika iz pet osnovnih škola Županije Središnja Bosna sa svojim nastavnicima.

Prvi modul je održan od 25. do 27. rujna u Ski centru „Eko- Fis Vlašić“ na Vlašiću.

Učenici su aktivno sudjelovali na predavanjima i radionicama pri čemu su znanje i vještine usvajali družeći se s ostalim učenicima. Svi jedva čekaju sljedeći susret, novi modul, temu za rad i istraživanje.

Članovi sekcije osim u modulima sudjeluju i u raznim projektima. Jedan od takvih projekata bio je i nedavno objavljen projekt „ Moji koraci u miru“. U ovom projektu su nam se priključili i učenici III.c pa smo se na navedeni projekt javili s dva video uratka i literarnim radom učenice Nine Ikić. Sva tri uratka na prvom online maratonu postigla su zavidne rezultate i tako osigurali dva prva i jedno drugo mjesto.

Učenicima članovima sekcije i voditeljicama želimo puno sreće i uspjeha u daljnjem radu.