Čast mi je i zadovoljstvo prenijeti vam oproštajnu poruku. Kada budete primali svoje svjedodžbe, bit će to dan radosti za sve vas i vaše roditelje. Na taj dan se opraštamo od vas, koji ste nakon devet godina provedenih s nama, zaslužili svoju svjedodžbu.
Dragi naši maturanti, unatoč teškim izazovima i tužnim trenutcima s kojima ste se suočavali u ovih devet godina, ovu ste etapu svog putovanja završili sjajnim uspjesima, noseći sa sobom divne uspomene. Ako smo katkad bili strogi s vama, činili smo to u želji da vas pripremimo za mnogo veće izazove za koje znamo da vas očekuju, te smo se trudili što više učvrstiti vaše temelje prije nego što zakoračite u sljedeću etapu vašeg putovanja. Uz naše vodstvo svladali ste ovu prekretnicu u vašem životu s hrabrošću i integritetom.
Velika mi je čast izraziti ponos zbog vaših brojnih postignuća tijekom godina i uspjeha u svim područjima. Jednako se ponosimo i cijenimo vaše akademske i sportske uspjehe.
Zajedno s kolegama želim vam se zahvaliti na neobičnom entuzijazmu koji ste pokazali prema učenju, u odnosima s nastavnicima, upravom škole, učenicima nižih razreda i u međusobnim odnosima.
U povijesti naše škole zabilježili smo slučajeve zlostavljanja, nasilja i neprimjerenog ponašanja pojedinih učenika. Sretan sam što mogu kazati kako sam vrlo impresioniran vašom generacijom koji ne bilježi niti jedan spomenuti slučaj. Zaista pokazali ste da dolazite iz poštenih obitelji iz koji ste ponijeli dobar odgoj, ostavljajući pozitivan primjer budućim generacijama učenika. 
Naravno da ne treba zaboraviti i velike zasluge vaših učiteljica, razrednika i svih ostalih nastavnika, stručnih suradnika, na svemu onome što ste postigli tijekom ovih devet godina, kako u obrazovanju tako i u odgoju.
Dragi učenici, kad zadnji put napustite našu školu, očekujte pred sobom nove izazove, ali znajte da iskreno vjerujem, sudeći po vašem ponašanju proteklih devet godina, kako ćete ih uz pomoć znanja i vještina koje smo u vas ugradili sigurno svladati.
Na kraju vas želim zamoliti, dragi učenici, da se uvijek ponašate kao dobri veleposlanici vaše škole i ne dopustite da bilo što naruši vaš integritet koji ste tako pažljivo njegovali svih ovih godina. Budite ljubazni i velikodušni prema ljudima koji se nađu na vašem putu. Sanjajte velike snove i budite optimisti, čime god se bavili u životu.
Pozdravljam vas u ime škole i želim vam svu sreću u danima koji stoje pred vama. Hvala vam! Živi i zdravi bili!
                                                       Ravnatelj škole: Vinko Bošnjak