U ponedjeljak, 20. svibnja 2024. godine, nas 33 učenika devetih razreda, zajedno sa razrednicama Martinom Šantić i Emanuelom Totić, otputovali smo na četverodnevnu maturalnu ekskurziju u Republiku Hrvatsku.
Odredište nam je bilo Sv. Filip i Jakov u blizini Biograda na Moru, sa smještajem u vili “Toni”.
U organizaciji agencije “Centrotrans Eurolines” i vodičem, gđom. Dajanom Krekešić, a prema planu i programu ekskurzije, obišli smo kulturne i povijesne znamenitosti gradova Zadra, Šibenika i Splita te smo posjetili i NP “Krka”.
Treba napomenuti da smo na ovu maturalnu ekskurziju išli zajedno i sa učenicima iz OŠ “Fra. Marijan Šunjić”, te smo kroz ova četiri dana zajedničkog druženja, stekli nova poznanstva i prijateljstva.
Na kraju se želimo zahvaliti upravi škole, našim razrednicama i našim roditeljima što su nam omogućili da možemo otići na ovu našu maturalnu ekskurziju, koja će nam ostati u dugom sjećanju.
Isto tako se zahvaljujemo i osoblju vile “Toni”, koji su nam bili na raspolaganju cijelo vrijeme boravka u vili, a posebne zasluge idu gđi. Dajani koja je sve učinila da nam ova ekskurzija uistinu ostane u dugom i lijepom sjećanju.
                                                           
 Učenici devetih razreda