Ušli smo u vrijeme adventa ili došašća, priprave za Božić. Vrijeme je to darivanja, kada smo inače bliže jedni drugima, ali i vrijeme kad više nego ikad prije moramo misliti na sebe i sebi drage ljude. I pored svega što smo doživjeli u ovoj kalendarskoj godini ne smijemo zaboraviti na ugrožene obitelji u svom okruženju. 

I ove školske godine, i unatoč stalnom poskupljenju osnovnih životnih potrepština, odlučili smo pokrenuti našu dugogodišnju humanitarnu akciju prikupljanja prehrambenih i higijenskih potrepština za najugroženije obitelji naših učenika. Svaki odjel će u dogovoru s razrednikom i roditeljem, od 1. do 15. prosinca u školu donijeti nešto od prehrambenih i higijenskih potrepština kako bi se prikupljeni paketi mogli podijeliti obiteljima. Nositelj humanitarne akcije je sekcija Crvenog križa, a nositeljica sekcije, učiteljica Ana Kapetan, uz pomoć uprave škole izvršit će podjelu paketa.

Molimo sve one koji će se uključiti u ovu akciju da ne donose lako kvarivu hranu i da svakako provjere datum valjanosti iste.

Zahvaljujemo se svim roditeljima, učenicima i djelatnicima koji su sudjelovali u humanitarnoj akciji “Učenici učenicima” u kojoj smo do sada prikupili 560KM, a iznos će se još povećati jer još nekoliko odjela nije predalo prikupljena sredstva. 

Upalili smo prvu svijeću, svijeću nade i iščekivanja. Kako bi sve obitelji naših učenika dočekale Božić, rođenje malenog Isusa, u ugodnom i veselom ozračju uradimo sve kako bismo im pomogli.

Ravnatelj škole

Vinko Bošnjak