Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje/Državna organizacija za podršku eTwinning-u u BiH je pozvala sve eTwinner-e, a i one koji to nisu, da sudjeluju na izboru najboljih ideja i kreativnih prijedloga na temu „Škola iz snova”.

Naše djelatnice Mirjana Marković i Eva Rajković koje svoje učenike uključuju u zanimljive eTwinning projekte pozvale su svoje kolegice da sa svojim učenicima maštaju o svojoj školi iz snova što je rezultiralo izuzetno kreativnim i zanimljivim radovima. Moramo dodati da smo uživali maštajući o svojoj školi iz snova i dobro se zabavili!

Svoju „Školu iz snova“ predstavili su učenici 1. a, 2. b, 3. a i b, 4. a i c, 5. a, 6. a i b, 8. a i b i 9. a i b razreda sa svojim mentorima: učiteljicama Kristinom Katava-Mlakić, Anom Kapetan, Sandrom Drmić, Indom Marković, Ivanom Mišković i Evom Rajković te nastavnicama: Mirjanom Marković, Julijanom Omazić i Tanjom Nikolić.

Pobjednički rad je video–kolaž likovnih, literarnih i video radova i poruka učenika, roditelja i nastavnika, a u jednom zajedničkom videu prezentirala ih je učiteljica Eva Rajković.

eTwinning tim je pregledao sve pristigle radove obraćajući posebnu pažnju na usvojene kriterije (kreativnost i originalnost, suradnja, poruke, upotreba različitih IT alata, tehnika i zadanih formata te  kvaliteta). Istaknuli su da se u cjelokupnom procesu vidi ogromna podrška i ljubav svih nastavnika koji su sudjelovali u radu i zbog toga su svima koji su se prijavili odali jedno veliko priznanje.

Još jednom se pokazalo da je učenje, suradnja, kreativnost i dijeljenje dobrih praksi ključ uspjeha u odgojno-obrazovnom procesu.